![Letní ovocná šarlota Letní ovocná šarlota](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692890279.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Letní ovocná šarlota
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 500 g letní ovoce (použili jsme maliny, ostružiny a borůvky)
- 4 lžíce třtinový cukr
- 7 plátků sladký chlebíček, podle chuti (např. skořicový s rozinkami)
- 25 g máslo, změklé
- crème fraîche nebo tvaroh, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 220 °C. Tři čtvrtiny ovoce vyklopte do středně velké zapékací mísy a zbytek rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré, které se 2 lžícemi cukru vmíchejte do zapékací mísy s ovocem.
- KROK 2
Plátky chlebíčku potřete máslem a nakrájejte na trojúhelníky, kterými pokryjte ovoce v zapékací míse a posypte zbytkem cukru. Vše přikryjte alobalem, pečte 10 minut, poté alobal ostraňte a pečte dalších 5 minut, dokud ovoce nezačne bublat a chlebíček není opečený. Každou porci podávejte s kopečkem crème fraîche nebo tvarohu.