reklama

Suroviny

  • 500 g letní ovoce (použili jsme maliny, ostružiny a borůvky)
  • 4 lžíce třtinový cukr
  • 7 plátků sladký chlebíček, podle chuti (např. skořicový s rozinkami)
  • 25 g máslo, změklé
  • crème fraîche nebo tvaroh, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 220 °C. Tři čtvrtiny ovoce vyklopte do středně velké zapékací mísy a zbytek rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré, které se 2 lžícemi cukru vmíchejte do zapékací mísy s ovocem.

  • KROK 2

    Plátky chlebíčku potřete máslem a nakrájejte na trojúhelníky, kterými pokryjte ovoce v zapékací míse a posypte zbytkem cukru. Vše přikryjte alobalem, pečte 10 minut, poté alobal ostraňte a pečte dalších 5 minut, dokud ovoce nezačne bublat a chlebíček není opečený. Každou porci podávejte s kopečkem crème fraîche nebo tvarohu.

reklama
reklama
reklama
reklama