Lahodný a snadný cuketový chlébíček
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 8
Přejít na suroviny
- máslo
- 2 velké vejce
- 125 ml rostlinného oleje
- 85 g hnědého cukru
- 350 g cuketyhrubě nastrouhané
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžička sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 85 g vlašských ořechůhrubě nasekaných
- 140 g hroznů
- kcal457
- tuky25g
- nasycené3g
- sacharidy50g
- cukry23g
- vláknina3g
- proteín8g
- sůl0.3gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 180C (horkovzdušnou na 160C, plynovou na 4). Formu na chlebíček vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ve velké míse ušlehejte vejce, olej a cukr, poté přidejte cukety a vanilku.
krok 2
V jiné misce smíchejte zbývající ingredience se špetkou soli.
krok 3
Do mokré směsi vmícháme suché ingredience a poté nalijeme do formy. Pečte 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Před podáváním nechte vychladnout.