![240820231692892489.jpeg Kuřecí pilau z trouby](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692892489.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Kuřecí pilau z trouby
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 85 g piniové oříšky
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks červená cibule, na tenké klínky
- 1 lžička kurkuma
- 8 ks kuřecí stehna, bez kůže s kostí
- 350 g dlouhozrnná rýže
- 85 g sultánky
- 850 ml kuřecí vývar
- 1 hrst koriandr zelený, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu zahřejte na 200 °C. Na varné desce v ohnivzdorné nádobě opečte piniové oříšky, vyjměte je a dejte stranou.
- KROK 2
V kastrolu rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli s kurkumou. Přidejte do něj kuřecí stehna a opékejte je 3 – 4 minuty dozlatova. Přidejte rýži, sultánky a 700 ml vývaru, poté přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a pečte v troubě 20 minut, v polovině zkontrolujte a v případě potřeby přidejte vývar. Vařte, dokud není kuře hotové a rýže měkká. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky a podávejte posypané čerstvým koriandrem.