Kuřecí burger a hranolky na italský způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g polenta, hotová
- 2 lžíce olivový olej
- 2 ks kuřecí prsa
- 25 g strouhanka
- 25 g parmazán
- 125 g mozzarella
- 4 ks ciabatta nebo burgerové housky, lehce opečené
- salátové listy, k podávání
- sušené rajčata, k podávání
- bazalkové pesto, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Hotovou polentu nakrájejte na silné hranolky a celé potřete trochou oleje. Rozložte na plech a pečte 20 minut dozlatova.
- KROK 2
Každé kuřecí prso rozkrojte napůl, válečkem nebo těžkou plechovkou zlehka vyrovnejte a poté celé potřete olejem. Strouhanku a parmazán rozprostřete na talíř a kuřecí prsa ve směsi obalte.
- KROK 3
Řízečky přendejte na plech a pečte 10–12 minut, dokud nebudou křupavé a propečené. Poté na ně položte plátek mozzarelly a vraťte ještě na chvíli do trouby, dokud se nezačne rozpouštět.
- KROK 4
Do ciabaty nebo burgerové housky vložte kuřecí řízek, několik salátových listů, rajčata a kopeček pesta. Podávejte s polentovými hranolky.