reklama

  • 2 cibule
    jemně nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
    případně trochu navíc
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1,5 lžíce chilli pasty
  • 400 g nasekaných rajčat z konzervy
  • 400 g červených fazolí
    odkapaných a propláchnutých
  • 200 g kukuřice
    odkapané
  • 2 kukuřičné tortilly
    nasekané na trojúhelníky
  • malá hrst strouhaného čedaru
  • 2 jarní cibulky
    jemně nakrájené

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal420
  • tuky12g
    s nízkým obsahem
  • nasycené3.6g
  • sacharidy33g
  • cukry11g
  • vláknina7.9g
  • proteín42g
    bohatý na
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    V hluboké pánvi, kterou můžeme vložit do trouby, orestujeme cibuli, dokud není až lehce dohněda a měkká. Přidáme kmín, promícháme. Následně vmícháme mleté maso, zvýšíme teplotu vaření a za občasného promíchání necháme maso zatáhnout.

  • krok 2

    K masu vmícháme chilli pastu, rajčata, trochu vody a asi 5 minut podusíme. Do směsi přidáme fazole, kukuřici a necháme společně asi 5 minut prohřát. Směs by měla zhoustnout.

  • krok 3

    V troubě rozpálíme gril. Pánev stáhneme ze sporáku a navrch směsi navrstvíme tortilly nakrájené na trojúhelníky. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud nebude sýr rozteklý a křupavý. Před servírováním posypeme ještě jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama