Křupavá cuketa v nálevu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 500 g cuketa
- 3 cibule šalotkanadrobno nakrájená
- 2 lžíce sůl bez jódu
Na nálev
- 500 ml jablečný ocet
- 140 g hnědý cukr
- 1 lžička hořčičný prášek
- 1 lžička hořčičná semínka
- 1 lžička celerová semínka
- 1/2 sušená chilli papričkarozdrobená
- 1 lžička mletá kurkuma
- kcal6
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy1g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0.25g
Postup přípravy
krok 1
Cukety nakrájejte na tenké plátky . Dejte do mísy se šalotkou a posypte solí. Zalijte ledovou vodou, promíchejte, aby se sůl rozpustila a nechte 1 hodinu stát. Cukety důkladně sceďte a osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou. Pokud zůstanou příliš vlhké, opláchněte vodou, abyste naředili nálev.
krok 2
Mezitím dejte na pánev ingredience na nálev a přiveďte k varu. Nechejte 3 minuty probublávat, ujistěte se, že se cukr rozpustil, a poté nechte vychladnout, aby byl nálev teplý, ale ne horký. Přidejte cukety a promíchejte.
krok 3
Směs naberte do dvou 500 ml sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte několik dní v lednici. Uchovávané v chladu vydrží i několik měsíců.