reklama

Suroviny

  • 2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 300 g krevety, velké syrové, rozpůlené
  • 2 stroužky česnek, nasekaný
  • 1 lžička chilli papričky červené
  • 1 citron, kůra a šťáva
  • 2 lžíce petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Krevety osolte, opepřete a dejte stranou. Česnek orestujte na mírném ohni, dokud se nezačne chytat barvu. Zvyšte teplotu, přidejte krevety a chilli. Neustále míchejt, krevety na pánvi neustále otáčejte.

  • KROK 2

    Po 1 minutě zalijte citronovou šťávou, prohřívejte ještě asi 1 minutu, až krevety zmatní. Posypte citronovou kůrou, petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama