reklama

  • 2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 300 g krevety
    velké syrové, rozpůlené
  • 2 stroužky česnek
    nasekaný
  • 1 lžička chilli papričky
    červené
  • 1 citron
    kůra a šťáva
  • 2 lžíce petrželka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal73
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín9g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Krevety osolte, opepřete a dejte stranou. Česnek orestujte na mírném ohni, dokud se nezačne chytat barvu. Zvyšte teplotu, přidejte krevety a chilli. Neustále míchejt, krevety na pánvi neustále otáčejte.

  • krok 2

    Po 1 minutě zalijte citronovou šťávou, prohřívejte ještě asi 1 minutu, až krevety zmatní. Posypte citronovou kůrou, petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama