Krevety s chilli, citronem a petrželkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 300 g krevetyvelké syrové, rozpůlené
- 2 stroužky česneknasekaný
- 1 lžička chilli papričkyčervené
- 1 citronkůra a šťáva
- 2 lžíce petrželkanasekaná
- kcal73
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín9g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Krevety osolte, opepřete a dejte stranou. Česnek orestujte na mírném ohni, dokud se nezačne chytat barvu. Zvyšte teplotu, přidejte krevety a chilli. Neustále míchejt, krevety na pánvi neustále otáčejte.
krok 2
Po 1 minutě zalijte citronovou šťávou, prohřívejte ještě asi 1 minutu, až krevety zmatní. Posypte citronovou kůrou, petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.