
Kořeněné chipsy z kadeřávku
Porce 4
Velmi snadné
Příprava 
Vaření 
Vyměňte mastné bramborové lupínky za kadeřávkové chipsy z trouby – stačí je pokapat olejem, posypat směsí koření ras el hanout a vložit do trouby
Přejít na suroviny
- 100 g kadeřávekbez tuhých středů
 - 1/2 lžíce olivový olej
 - 1 lžička koření ras el hanout
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal22
 - tuky1g
 - nasycené0g
 - sacharidy2g
 - cukry0g
 - vláknina0g
 - proteín1g
 - sůl0.1g
 
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 150°C a vyložte 2 plechy pečicím papírem. Kadeřávek omyjte a důkladně osušte a natrhejte na kousky. Vložte je do velké mísy, pokapejte olejem a poté olej vmasírujte do kadeřávku. Posypte kořením ras el hanout a trochou mořské soli, dobře promíchejte, poté vyklopte na plechy a rozprostřete, aby byly listy v jedné vrstvě. Pečte 18–22 minut nebo dokud nebudou chipsy křupavé, ale stále ještě zelené. Poté nechte několik minut zchladnout a pak podávejte.

