Snadné hot cross buns
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus kynutí
- Snadné
- 8 porcí
Na buchty
- 500 g chlebová pšeničná mouka
- 1/2 lžičky sůl
- 2 lžičky směs koření
- 50 g krupicový cukr
- 50 g máslonakrájené na kostky
- 200 g směs sušeného ovoce
- 7 g sušené droždí
- 200 ml mléko
- 2 vejce
Poleva na kříže
- 3 lžíce mouka pšeničná hladká
- mednebo zlatý sirup, na potření
- kcal374
- tuky8g
- nasycené4g
- sacharidy71g
- cukry25g
- vláknina3g
- proteín10g
- sůl0.49g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy nasypte mouku, sůl, koření a cukr. Přidejte sušené ovoce, droždí a na kousíčky rozdrobené máslo. Vše společně promíchejte.
krok 2
Pozvolna zahřejte mléko, aby bylo pouze vlažné (nesmí být horké). Rozšlehejte ho s vejci a poté vlijte do suchých surovin.
krok 3
Z uvedených ingrediencí vypracujte kompaktní těsto, které nechte 5 minut nakynout. Vyjměte z mísy a nakrájejte ho na 8 stejných dílů.
krok 4
Z těsta na pomoučené ploše tvarujte bochánky. Umístěte na pečící plech a volně přikryté potravinářskou fólií nechte na teplém místě kynout, dokud nebude oběm poloviční. To bude trvat 45 až 75 minut, v závislosti na tom, jaké je v místnosti teplo.
krok 5
Když bochánky vykynou, rozehřejte troubu na 220 °C. Smíchejte mouku se 2 lžícemi vody, abyste vytvořili pastu. Nalijte do plastového potravinového sáčku a jeden z rohů ustříhněte. Sáčkem utvořte na vrcholu každé bulky kříž.
krok 6
Pečte 12-15 minut, dokud nezezlátnou. Z bochánků seřízněte přebytečnou křížovou směs a poté celé potřete medem nebo zlatým sirupem. Housky vydrží čerstvé celý den. Klidně je ale navíc opečte a podávajte potřené máslem.