Jehněčí kotletky s grilovaným lilkovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 lilek, podélně tence nakrájený
- 3 lžíce olivový olej
- 4 jehněčí kotlety nebo kousky, zbavené tuku
- 1 citron šťáva
- 1 špetka paprika
- 2 lžičky kopr nasekaný
- 1 lžíce piniové oříšky opražené
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte velkou pánev nebo grilovací pánev na vysokou teplotu. Plátky lilku potřete olejem, okořeňte a poté opékejte z obou stran do zhnědnutí, asi 8-10 minut. Poté ogrilované lilky natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Dochuťte solí a pepřem.
- KROK 2
Kotlety grilujte 4 minuty z každé strany do růžova.
- KROK 3
Na zálivku smíchejte v misce citronovou šťávu, papriku a polovinu kopru.
- KROK 4
Lilek pokapejte dresinkem, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Navrch položíte kotlety, které nazávěr posypejte piniovými oříšky a zbytkem kopru. Podávejte se salátem a pitta chlebem.