reklama

Suroviny

  • 4 ks velký žloutek
  • 100 g cukr krupice
  • 175 g zbytky britského vánočního pudinku
  • 2 až 3 lžíce brandy nebo pomerančový likér
  • 300 ml vysokotučná smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Žloutky a cukr šlehejte elektrickým šlehačem 10 minut, dokud nezesvětlají a nezhoustnou. Vánoční pudink rozdrobte vidličkou a vmíchejte ho do vaječné směsi, aby se v ní rovnoměrně rozptýlil, pak přilijte brandy a znovu promíchejte.

  • KROK 2

    V jiné míse ušlehejte smetanu do měkkých špiček a pak ji velkou kovovou lžící vmíchejte do směsi. Následně směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby, dobře ji zakryjte a dejte na několik hodin do mrazáku, aby směs ztuhla.

reklama
reklama
reklama
reklama