Jednoduchá omáčka na krůtu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce hladká mouka
- 700 ml vývar drůbeží
- 2 lžíce marsala víno
Postup přípravy
- KROK 1
Z pekáčku, ve kterém pečete krůtu, odeberte krůtí tuk a vložte ho do kastrůlku. Asi 4 polévkové lžíce tuku v pekáčku ponechte spolu s vypečenou šťávou. Postavte kastrůlek na mírný plamen a rozmíchejte v tuku mouku, aby vznikla pasta.
- KROK 2
Postupně přilévejte vývar a míchejte. Jakmile přidáte všechen vývar, míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit. Pak přidejte marsalu. Snižte teplotu a vařte 5 minut do zhoustnutí podle vaší chuti.