
Jahodový sirup
3 lahve
Snadné
Příprava  - 
Vaření  - 
Nejchutnější jahodový sirup si nyní můžete vyrobit sami rychle a snadno: Máme pro vás nejlepší recept na světě!
Přejít na suroviny
- 200 g cukr
 - 200 ml voda
 - 500 g jahody
 - ½ ks citron
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal267
 - tuky0.3g
 - nasycené0g
 - sacharidy68.7g
 - cukry67.4g
 - vláknina4.3g
 - proteín1.5g
 - sůl0g
 
Postup přípravy
krok 1
V hrnci svařte cukr s vodou. Mezitím omyjte, okrájejte a rozpůlte jahody. Očištěné jahody přidejte do sirupu v hrnci a tyčovým mixérem rozmixujte. Lahve vypláchněte horkou vodou.
krok 2
Vymačkejte citron a přidejte šťávu do sirupu. Vše promíchejte a přeceďte přes jemné síto do misky. Jahodový sirup nalijte do čistých, vypláchnutých 500ml lahví. Sirup vydrží v chladu asi 4 týdny.

