reklama

Suroviny

  • 500 g jahody
  • 1 bal. cukr vanilkový
  • 150 g máslo studené
  • 300 g mouka polohrubá
  • 150 g cukr
  • 1 špetka sůl
  • 1 žloutek
  • 25 g máslo na vymazání formy
  • 30 g cukr moučkový

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jahody zbavte stopek, nakrájejte na čtvrtky, vložte do mísy a promíchejte s vanilkovým cukrem. Nechte odležet asi 10 minut.

  • KROK 2

    Studené máslo nakrájejte na kostky asi 1 x 1 cm a dejte do mísy. Smíchejte s moukou, cukrem a špetkou soli. Přidejte žloutek a rukama promněte do drobenky. Drobenku chlaďte asi 20 minut.

  • KROK 3

    Změklým máslem vymažte pekáček nebo zapékací mísu o velikosti cca 35 x 20 cm . Předehřejte troubu na 200 stupňů horní a spodní ohřev. Dno zapékací mísy tence pokryjte drobenkou a navrch rovnoměrně rozložte jahody. Zbylou drobenkou jahody posypte.

  • KROK 4

    Krambl pečte asi 25 - 30 minut dozlatova a ihned po upečení posypte moučkovým cukrem. Podávejte vlažnou.

reklama
reklama
reklama
reklama