Jahodová Pavlova
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Suroviny
Pro sníh
- 4 bílky
- 250 g krupicový cukr
- 1 lžička vinný ocet bílý
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 1 lžička vanilkový extrakt
Na ozdobení
- 500 g jahody, očištěné a rozpůlené
- 200 g rybíz, obrané kuličky
- 3 lžíce moučkový cukr
- 350 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 150 °C.
- KROK 2
Na pečicí papír obkreslete tužkou obvod jídelního talíře.
- KROK 3
Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich po 1 lžíci zašlehejte 250 g moučkového cukru, dokud nebud nevznikne lesklý pevný sníh.
- KROK 4
Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- KROK 5
Rozložte sníh do předkresleného kruhu a vytvořte kráter tak, že strany budou trochu vyšší než střed.
- KROK 6
Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
- KROK 7
Když pusinka vychladne, nakrájejte 100 g očištěných jahod, smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
- KROK 8
Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
- KROK 9
Vyšlehejte 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřete na vychladlou sněhovou pusinku. Na smetanu dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijte jahodovou omáčkou.