
Jahodová Pavlova
Až seženete dokonale zralé a sladké jahody, vzpomeňte si na tento dezert. Právě jahodová Pavlova je neodolatelný letní zákusek, který si s ovocnými tóny náramně rozumí. Stejně bude sněhová pusinka fungovat i s malinami, borůvkami nebo směsí tohoto drobného ovoce.
Pro sníh
- 4 bílky
- 250 g krupicový cukr
- 1 lžička vinný ocetbílý
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 1 lžička vanilkový extrakt
Na ozdobení
- 500 g jahodyočištěné a rozpůlené
- 200 g rybízobrané kuličky
- 3 lžíce moučkový cukr
- 350 ml smetana ke šlehání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal525
- tuky31g
- nasycené18g
- sacharidy60g
- cukry59g
- vláknina2g
- proteín4g
- sůl0.17gs nízkým obsahem
Postup přípravy
- krok 1- Troubu předehřejte na 150 °C. 
- krok 2- Na pečicí papír obkreslete tužkou obvod jídelního talíře. 
- krok 3- Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich po 1 lžíci zašlehejte 250 g moučkového cukru, dokud nebud nevznikne lesklý pevný sníh. 
- krok 4- Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičného škrobu a 1 lžičku vanilkového extraktu. 
- krok 5- Rozložte sníh do předkresleného kruhu a vytvořte kráter tak, že strany budou trochu vyšší než střed. 
- krok 6- Pečte 1 hodinu, poté vypněte teplo a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě. 
- krok 7- Když pusinka vychladne, nakrájejte 100 g očištěných jahod, smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru. 
- krok 8- Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto. 
- krok 9- Vyšlehejte 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřete na vychladlou sněhovou pusinku. Na smetanu dejte zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijte jahodovou omáčkou. 

