Italské krůtí steaky s pyré ze sojových bobů
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 2 ks citronová kůra ze 2 citronů a šťáva z 1/2 citronu
- 3 lžíce olivový olej
- 3 stroužky česnek, rozmačkaný
- 2 lžičky oregano čerstvé, nebo 1 lžička sušeného
- 4 ks krůtí steaky
- 250 g rajčata cherry, některá rozpůlená, některá celá
- 750 g sojové boby, mražené
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C a přiveďte k varu hrnec s vodou. Většinu citronové kůry smíchejte s citronovou šťávou, olejem, česnekem a okořeňte solí a pepřem. Dvě třetiny si dejte stranou a do zbytku vmíchejte oregano. Tím přelijte krůtí steaky na talíři a otočte je, aby se obalily.
- KROK 2
Krůtí steaky opékejte na nepřilnavé pánvi 1–2 minuty z každé strany dohněda a poté přendejte do pekáče. Rajčata rozházejte okolo a pečte v troubě 4–8 minut v závislosti na tloušťce krůty, dokud nebudou steaky propečené.
- KROK 3
Mezitím uvařte sojové boby ve vroucí vodě po dobu 4-5 minut, dokud nezměknou. Naběračku vařící vody dejte do kuchyňského robotu, poté boby sceďte a vložte do robotu s odloženým citronovým dresinkem. Vyšlehejte na kaši.
- KROK 4
Pyré ze sojových bobů rozdělte na 4 talíře a navrch dejte krůtí steak, který posypte zbývající citronovou kůrou. S pekáčkem zatřeste, aby se rajčata obalila ve vypečené šťávě, a poté podávejte s krůtou.