Hustý dip z bílých fazolí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g konzerva bílých fazolí, scezených a okapaných
- 400 g konzerva cizrny, scezená a okapaná
- šťáva 2 citronů, plus z 1 citronu jemně nastrouhaná kůra
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 2 lžičky mletý římský kmín
- 100 ml řecký jogurt
Postup přípravy
- KROK 1
Polovinu fazolí a cizrny dejte do kuchyňského robotu spolu s citronovou šťávou, česnekem, římským kmínem a jogurtem a rozmixujte dohladka. Přidejte zbytek fazolí a několika pulzy rychle promixujte, abyste získali dip s hrubší strukturou. Vmíchejte citronovou kůru, osolte, opepřete a poté rozdělte do 4 uzavíratelných krabiček a uložte do lednice.