Hustý dip z bílých fazolí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 400 g konzerva bílých fazolíscezených a okapaných
- 400 g konzerva cizrnyscezená a okapaná
- šťáva 2 citronůplus z 1 citronu jemně nastrouhaná kůra
- 2 stroužky česnekupodrcené
- 2 lžičky mletý římský kmín
- 100 ml řecký jogurt
- kcal172
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy22g
- cukry3g
- vláknina6g
- proteín11g
- sůl1.04g
Postup přípravy
krok 1
Polovinu fazolí a cizrny dejte do kuchyňského robotu spolu s citronovou šťávou, česnekem, římským kmínem a jogurtem a rozmixujte dohladka. Přidejte zbytek fazolí a několika pulzy rychle promixujte, abyste získali dip s hrubší strukturou. Vmíchejte citronovou kůru, osolte, opepřete a poté rozdělte do 4 uzavíratelných krabiček a uložte do lednice.