reklama

  • 400 g konzerva bílých fazolí
    scezených a okapaných
  • 400 g konzerva cizrny
    scezená a okapaná
  • šťáva 2 citronů
    plus z 1 citronu jemně nastrouhaná kůra
  • 2 stroužky česneku
    podrcené
  • 2 lžičky mletý římský kmín
  • 100 ml řecký jogurt

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal172
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry3g
  • vláknina6g
  • proteín11g
  • sůl1.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Polovinu fazolí a cizrny dejte do kuchyňského robotu spolu s citronovou šťávou, česnekem, římským kmínem a jogurtem a rozmixujte dohladka. Přidejte zbytek fazolí a několika pulzy rychle promixujte, abyste získali dip s hrubší strukturou. Vmíchejte citronovou kůru, osolte, opepřete a poté rozdělte do 4 uzavíratelných krabiček a uložte do lednice.

reklama
reklama
reklama
reklama