Houby z trouby
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1,2 kg houby(žampiony, hlíva, hřiby, lišky)
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olejřepkový
- 3 lžíce ocetbalsamikový
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 lžička sůl
- chillivločky
- 4 snítky tymián
- 250 g tvarohnízkotučný
- 50 ml voda
- 1 lžíce citronová šťáva
- sůl
- pepř
- 1 řeřicha
- kcal215
- tuky11.6g
- nasycené1.6g
- sacharidy16.8g
- cukry10.2g
- vláknina4.8gbohatý na
- proteín16.2gbohatý na
- sůl2.5g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Houby očistěte a v případně nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte nebo prolisujte.
krok 2
Smíchejte řepkový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a chilli vločky a vytvořte marinádu. Přidejte tymián.
krok 3
Na plechu nebo v kastrolu smíchejte houby s marinádou a pečte v předehřáté troubě 25 – 30 minut . Občas otevřete dvířka, nechte uniknout páru a houby otočte lžící.
krok 4
Mezitím rozmíchejte nízkotučný tvaroh s vodou do hladka a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polovinu řeřichy odkrojte a vmíchejte do tvarohu.
krok 5
Houby z trouby ozdobte zbylou řeřichou a podávejte s dipem.