
Hořčičný losos s hráškem a celerovou kaší
Zkuste obyčejný filet z lososa oživit hořčičnou polevou a přidat celer do své obvyklé bramborové kaše
- 2 lososové filetyasi 140g každá
- 2 lžičky celozrnné hořčice
- šťáva z citronu
- 1 malý celerasi 350g, oloupaný a nakrájený na kostky
- 1 moučný bramboroloupaný a nakrájený na kostky
- 140 g mraženého hrášku
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal379
- tuky17g
- nasycené3g
- sacharidy22g
- cukry4g
- vláknina9g
- proteín36gbohatý na
- sůl0.63g
Postup přípravy
krok 1
Grilovací pánev vyložte alobalem a lehce potřete olejem, aby se losos nelepil. Přidejte lososa a každý filet potřete 1 lžičkou hořčice. Stočte okraje fólie, aby se zachytila vytékající šťáva a filety zakápněte trochou citronové šťávy. Rozpalte gril na střední stupeň.
krok 2
Celer a brambory vařte 15 minut v mírně osolené vodě. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím grilujte lososa 12-15 minut.
krok 3
Zeleninu sceďte, odložte si šálek vařící vody a zeleninu poté nahrubo rozmačkejte, aby se hrášek začal rozpadat. Pokud chcete, směs můžete naředit přidáním trochy vody z vaření zeleniny. Podle chuti okořeňte, poté rozdělte na dva nahřáté talíře a přidejte hotové filety. Přelijte šťávou z pánve a poté podávejte.