reklama

  • 2 lososové filety
    asi 140g každá
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • šťáva z citronu
  • 1 malý celer
    asi 350g, oloupaný a nakrájený na kostky
  • 1 moučný brambor
    oloupaný a nakrájený na kostky
  • 140 g mraženého hrášku

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal379
  • tuky17g
  • nasycené3g
  • sacharidy22g
  • cukry4g
  • vláknina9g
  • proteín36g
    bohatý na
  • sůl0.63g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Grilovací pánev vyložte alobalem a lehce potřete olejem, aby se losos nelepil. Přidejte lososa a každý filet potřete 1 lžičkou hořčice. Stočte okraje fólie, aby se zachytila vytékající šťáva a filety zakápněte trochou citronové šťávy. Rozpalte gril na střední stupeň.

  • krok 2

    Celer a brambory vařte 15 minut v mírně osolené vodě. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Mezitím grilujte lososa 12-15 minut.

  • krok 3

    Zeleninu sceďte, odložte si šálek vařící vody a zeleninu poté nahrubo rozmačkejte, aby se hrášek začal rozpadat. Pokud chcete, směs můžete naředit přidáním trochy vody z vaření zeleniny. Podle chuti okořeňte, poté rozdělte na dva nahřáté talíře a přidejte hotové filety. Přelijte šťávou z pánve a poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama