Grilovaný kozí sýr s brusinkovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Suroviny
- 2 ks jablka červená
- 3 lžíce citronová šťáva
- 3 ks kozí sýr, s bílou plísní, rozpůlený podél
- 2 lžíce brusinková zavařenina
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžička med, tekutý
- 25 g pekanové ořechy
- 2 ks čekankové puky, rozdělené na listy
- 1 hrst klíčky ředkviček
Postup přípravy
- KROK 1
Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Plátky vložte do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody. Dobře promíchejte, aby jablka nezhnědla.
- KROK 2
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Vytáhněte rošt a vyložte alobalem. Položte na něj sýry kůrou dolů a dejte chvíli na stranu.
- KROK 3
Smíchejte 2 lžíce šťávy z misky s jablky s brusinkovou zavařeninou. Přidejte olej a med, osolte, opepřete a promíchejte. Sýry vložte do trouby a grilujte 4 minuty, poté na ně a kolem nich nasypte ořechy a vraťte ještě na pár minut na gril. Dejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.
- KROK 4
Jablko, listy čekankových puků a výhonky ředkviček či řeřichy naaranžujte na 6 talířů. Na zeleninu položte horký roztavený sýr. Posypte ořechy, lžící naneste dresink a ihned podávejte.