reklama

Suroviny

  • 2 ks jablka červená
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 3 ks kozí sýr, s bílou plísní, rozpůlený podél
  • 2 lžíce brusinková zavařenina
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička med, tekutý
  • 25 g pekanové ořechy
  • 2 ks čekankové puky, rozdělené na listy
  • 1 hrst klíčky ředkviček

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jablko rozčtvrťte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Plátky vložte do misky s citronovou šťávou a 1 lžící vody. Dobře promíchejte, aby jablka nezhnědla.

  • KROK 2

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Vytáhněte rošt a vyložte alobalem. Položte na něj sýry kůrou dolů a dejte chvíli na stranu.

  • KROK 3

    Smíchejte 2 lžíce šťávy z misky s jablky s brusinkovou zavařeninou. Přidejte olej a med, osolte, opepřete a promíchejte. Sýry vložte do trouby a grilujte 4 minuty, poté na ně a kolem nich nasypte ořechy a vraťte ještě na pár minut na gril. Dejte pozor, aby se ořechy nepřipálily.

  • KROK 4

    Jablko, listy čekankových puků a výhonky ředkviček či řeřichy naaranžujte na 6 talířů. Na zeleninu položte horký roztavený sýr. Posypte ořechy, lžící naneste dresink a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama