
Grilované krevety s chilli, limetkou a koriandrovým máslem
Ozvláštněte letos v létě venkovní grilování touhle fantastickou chuťovkou. Nebudete litovat! Grilované krevety jsou totiž delikatesa sama o sobě, ale lehce pikantní máslo ovoněné koriandrem a limetkovou šťávou je povznáší na úplně nový level!
- 1 kg velké čerstvé tygří krevetyzbavené hlaviček, ale neoloupané
 
Na koriandrové máslo
- 1 velký stroužek česnek
 - malý svazek koriandrnahrubo nasekaný
 - 1 ks červená chilli papričkazbavená slupky a nasekaná
 - 1 ks limetkašťáva a klínky k podávání
 - 200 g máslozměklé
 
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal571
 - tuky43g
 - nasycené26g
 - sacharidy2g
 - cukry1g
 - vláknina1g
 - proteín45g
 - sůl2g
 
Postup přípravy
krok 1
Koriandrové máslo připravíte tak, že česnek, koriandr, chilli papričku a limetkovou šťávu vložíte do kuchyňského robotu a rozmixujete najemno, ale ne na kaši. Pak odeberte 1 lžíci směsi, promíchejte ji s krevetami a dejte je do lednice. Do kuchyňského robotu přidejte máslo, trochu soli, pepře či jiného oblíbeného koření, a znovu mixujte, dokud se vše nespojí. Máslo přesuňte na alobal, srolujte do tvaru válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.
krok 2
Rozpalte gril a opékejte krevety 3 až 4 minuty z každé strany, aby zrůžověly. Pak je přesuňte z grilu na talíř a ještě za horka na nich rozpusťte tenké plátky asi poloviny koriandrového másla. Zbývající máslo rozpusťte a podávejte s krevetami, které si do něj můžete máčet, a s klínky limetky, které si na krevety můžete vymačkat

