Grilované jehněčí s hráškem, mátou a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 jehněčí steaky z kýty
- 300 g mražený hrášek
- 3 lžíce olivový olej
- 1 citron
- 100 g sýr feta, nadrobený
- hrst máta lístky, nasekané nahrubo
- 2 jarní cibulka, nakrájená najemno
Postup přípravy
- KROK 1
Jehněčí maso osolte a opepřete a poté opečte na grilu nebo rozpálené pánvi 3–4 minuty z každé strany nebo dokud nebude hotové podle vašich představ.
- KROK 2
Mezitím uvařte hrášek v hrnci s osolenou vroucí vodou, trvá to asi 2 minuty, dokud nezměkne. Sceďte, pak horký hrášek vyklopte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou. Promíchejte fetu, mátu a jarní cibulku, poté podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Hrášek podávejte s jehněčími steaky.