Fazolový salát ve středomořském stylu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 290 g artyčoky v oleji, sklenice
- 1 lžíce pesto ze sušených rajčat
- 1 lžička bílý vinný ocet
- 410 g bílé fazole Cannellini, z konzervy, odkapané a propláchnuté
- 300 g cherry rajčata, nakrájená na čtvrtky
- hrst černé olivy Kalamata
- 2 ks jarní cibulka, nakrájená na tenké šikmé plátky
- 200 g měkký kozí sýr, rozdrobený
Postup přípravy
- KROK 1
Artyčoky sceďte a nechte si 3 lžíce oleje, ten nalijte do misky a smíchejte ho s pestem ze sušených rajčat a octem, dokud nebude nevznikne hladká konzistence. Podle chuti osolte a opepřete.
- KROK 2
Artyčoky nahrubo nakrájejte a přesuňte je do velké mísy s fazolemi cannellini, rajčaty, olivami, jarní cibulkou a polovinou kozího sýra. Vmíchejte směs oleje, pesta a octa a vše dejte do servírovací mísy. Opět dle chuti osolte a opepřete. Navrch rozdrobte zbývající kozí sýr a podávejte.