Suroviny

  • 200 g máslo, o pokojové teplotě
  • 85 g třtinový cukr muscovado
  • 85 g krupicový cukr
  • 1 ks vejce
  • 225 g mouka pšeničná hladká
  • 1,5 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g tmavá čokoláda, 50-70%, nasekaná nahrubo
  • 50 g bílá čokoláda, nasekaná nahrubo
  • 85 g kandované třešně nasekané nahrubo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190°C. Máslo, oba druhy cukru a vejce vyšlehejte do hladka, poté vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, čokoládu a kousky třešní a ½ lžičky soli. Lžící odebírejte větší kousky, vytvarujte do ledabylých kuliček a rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem. Z tohoto množství těsta by jich mělo být cca 20. Ujistěte se, že jsou mezi kuličkami dostatečno rozestupy, protože sušenky se při pečení hodně rozlijí. Kuličky syrového těsta lze zmrazit.

  • KROK 2

    Pečte 12-14 minut dozlatova, okraje by měly být zlatohnědé, ale uprostřed by sušenky stále měly být bledé a měkké. Pokud pečete zmražené sušenky, dejte jim v troubě ještě pár minut navíc. Hotové sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu, poté nechte zcela vychladnout na mřížce.