Vláčné sušenky s dvojí čokoládou a třešněmi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 20 velkých sušenek
Suroviny
- 200 g máslo, o pokojové teplotě
- 85 g třtinový cukr muscovado
- 85 g krupicový cukr
- 1 ks vejce
- 225 g mouka pšeničná hladká
- 1,5 lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 50 g tmavá čokoláda, 50-70%, nasekaná nahrubo
- 50 g bílá čokoláda, nasekaná nahrubo
- 85 g kandované třešně nasekané nahrubo
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190°C. Máslo, oba druhy cukru a vejce vyšlehejte do hladka, poté vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, čokoládu a kousky třešní a ½ lžičky soli. Lžící odebírejte větší kousky, vytvarujte do ledabylých kuliček a rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem. Z tohoto množství těsta by jich mělo být cca 20. Ujistěte se, že jsou mezi kuličkami dostatečno rozestupy, protože sušenky se při pečení hodně rozlijí. Kuličky syrového těsta lze zmrazit.
- KROK 2
Pečte 12-14 minut dozlatova, okraje by měly být zlatohnědé, ale uprostřed by sušenky stále měly být bledé a měkké. Pokud pečete zmražené sušenky, dejte jim v troubě ještě pár minut navíc. Hotové sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu, poté nechte zcela vychladnout na mřížce.