reklama

Suroviny

  • 2 ks jablka, každé asi 200 g
  • 85 g datle, nahrubo nasekané
  • 85 g sušené švestky, hrubě nasekané, nebo rozinky
  • 2 lžíce třtinový cukr (muscovado)
  • 1 lžička směs koření mixed spice nebo perníkové koření
  • 1 ks pomeranč, kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná
  • řecký jogurt, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Každé jablko rozpulte a dezertní lžičkou z obou půlek vydlabejte jádřinec, tak aby v jablcích zůstaly jamky ve tvaru misky.

  • KROK 2

    Smíchejte všechny zbývající ingredience kromě pomerančové šťávy a vzniklou nádivkou naplňte jablka. Vložte je do hlubší nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a zalijte pomerančovou šťávou. Přikryjte poklopem a vařte na střední výkon (500 w) 5-7 minut do změknutí. Nechte pár minut zchladnout a podávejte s jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama