
Preclíky v bílé čokoládě
Spojte slané drcené preclíky se sladkou čokoládou a rozinkami, abyste vytvořili dezert o velikosti jedhoho sousta. Připravte si je jako rychlý dezert ke kávě nebo preclíkové hrudky zabalte do celofánového sáčku, ozdobte a věnujte jako jedlý dárek.
- 250 g bílá čokoládanasekaná na kousky
- 150 g slané preclíky
- 50 g rozinky
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal81
- tuky3.3g
- nasycené1.9g
- sacharidy11.3g
- cukry7g
- vláknina0.2g
- proteín1.5g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
krok 2
Otevřete sáček s preclíky, otvor uzavřete a přikryjte utěrkou. Jemně rozdrťte preclíky válečkem, dokud se nerozbijí na malé úlomky o velikosti asi 0,5 cm.
krok 3
Nalámané preclíky vsypte do rozpuštěné čokolády a dobře promíchejte. Vmíchejte rozinky. Plech vyložte papírem na pečení a pokládejte na něj malé hromádky preclíkové směsi o průměru asi 3 cm a výšce 1 cm.
krok 4
Sousta nechte ztuhnout na chladném místě nebo dejte do lednice, dokud čokoláda úplně neztuhne.