reklama

Suroviny

  • 800 g jablko Brambley (nebo podobné), oloupané, zbavené jádřince a nakrájené
  • 3 lžíce krupicový cukr
  • 2 lžíce zlatý sirup
  • 25 g máslo
  • 85 g kukuřičné lupínky (corn flakes)
  • 200 ml crème fraîche nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do hrnce dejte jablka, krupicový cukr a 3 lžíce vody a na středním plameni za občasného míchání vařte 10 minut, dokud jablka nezměknou.

  • KROK 2

    Jablka rozdělte do 4 sklenic a nechte vychladnout. Mezitím zahřejte zlatý sirup a máslo ve velké misce v mikrovlnné troubě na 1 minutu, aby se rozpustily. Přidejte kukuřičné lupínky a dobře promíchejte, aby se obalily.

  • KROK 3

    Na vychladlá jablka lžící rozdělte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a posypte kukuřičnými lupínky.

reklama
reklama
reklama
reklama