reklama

Suroviny

  • 300 g maliny
  • 50 g moučkový cukr
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 4 zralé broskve, rozpůlené a bez pecky
  • 8 kopečků vanilkové zmrzliny
  • 1 hrst mandlové lupínky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Polovinu malin rozmačkejte s polovinou cukru a troškou vody na malinovou omáčku a poté ji přendejte do malé misky. V samostatné míse ušlehejte smetanu se zbylým cukrem dotuha. Broskve nakrájejte na tenké plátky.

  • KROK 2

    Do vysokých sklenic na poháry navrstvěte plátky broskví, maliny a malinovou omáčku a zakončete kopečky zmrzliny a štědrou lžící ušlehané šlehačky. Posypte mandlovými lupínky. Ihned podávejte, nezapomeňte k pohárům přiložit dlouhé lžičky.

reklama
reklama
reklama
reklama