reklama

Suroviny

  • 4 krvavé pomeranče
  • 50 g ovesné vločky
  • 150 ml smetana na šlehání
  • 2 lžíce whisky
  • 150 g řecký jogurt
  • 2 lžíce tekutý med, plus další na pokapání (není nutné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé části. Pak z blanek mezi dílky vyřezávejte jednotlivá filátka. Nakrájejte filátka pomeranče nahrubo a dejte stranou.

  • KROK 2

    Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev. Ovesné vločky opražte nasucho za častého míchání po dobu 3-5 minut. Měly by začít vonět po oříškách, dejte však pozor, abyste je nepřipálili. Ovesné vločky vysypte na talíř a nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Smetanu a whisky společně vyšlehejte měkkých špiček. Opatrně vmíchejte jogurt, opražené ovesné vločky a med, dokud se vše nespojí. Polovinu směsi nandejte do 4 servírovacích sklenic a navrch dejte polovinu pomerančových filátek. Zopakujte postup se zbývajícími přísadami a podávejte pokapané extra medem, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama