![240820231692889913.jpeg](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692889913.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Pohár cranachan s pomeranči
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 4 krvavé pomeranče
- 50 g ovesné vločky
- 150 ml smetana na šlehání
- 2 lžíce whisky
- 150 g řecký jogurt
- 2 lžíce tekutý med, plus další na pokapání (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé části. Pak z blanek mezi dílky vyřezávejte jednotlivá filátka. Nakrájejte filátka pomeranče nahrubo a dejte stranou.
- KROK 2
Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev. Ovesné vločky opražte nasucho za častého míchání po dobu 3-5 minut. Měly by začít vonět po oříškách, dejte však pozor, abyste je nepřipálili. Ovesné vločky vysypte na talíř a nechte vychladnout.
- KROK 3
Smetanu a whisky společně vyšlehejte měkkých špiček. Opatrně vmíchejte jogurt, opražené ovesné vločky a med, dokud se vše nespojí. Polovinu směsi nandejte do 4 servírovacích sklenic a navrch dejte polovinu pomerančových filátek. Zopakujte postup se zbývajícími přísadami a podávejte pokapané extra medem, chcete-li.