reklama

Suroviny

  • 4 jablka Bramley, oloupaná, zbavená jader a nastrouhaná
  • 350 g hnědý cukr muscovado
  • 1 pomeranč, pouze šťáva a kůra
  • 1 citron pouze šťáva a kůra
  • 1 čajová lžička mletá skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletý muškátový oříšek
  • 1/4 lžičky mletý hřebíček
  • 1/4 lžička nové koření
  • 100 g sušené brusinky
  • 100 g sušené sultánky
  • 100 g sušené hrozinky
  • 100 g sušené korintské hrozinky
  • 100 ml brandy
  • 85 g mandle, lupínky
  • 100 g lůj, nastrouhaný, nebo jemně nastrouhaný rostlinný lůj

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do velkého hrnce dejte nastrouhané jablko a šťávy, cukr a pomerančovou a citronovou kůru. Jemně přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vypněte oheň a vmíchejte koření, sušené ovoce a brandy. Dejte stranou, dokud směs nevychladne.

  • KROK 2

    Jakmile je směs chladná, vmíchejte mandle a vše opatrně promíchejte. Rozdělte do sterilizovaných sklenic nebo plastových nádob a přesuňte do lednice. Neotevřené vydrží v lednici až 3 měsíce nebo v mrazáku až 6 měsíců.

reklama
reklama
reklama
reklama