reklama

Suroviny

  • 425 g liči v sirupu, z plechovky
  • 2 ks citronová tráva, rozpůlená a rozdrcená válečkem na těsto
  • 85 g třtinový cukr
  • 2 směs nakládaného ovoce, nejlépe tropické, z konzervy
  • 100 g hroznové víno, červené, bezsemenné
  • 6 ks makronky nebo kokosové sušenky, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Šťávu z liči sceďte do pánve a dejte liči do velké servírovací mísy. Do pánve přidejte citronovou trávu a cukr, mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, a poté 1 minutu vařte. Pak vypněte oheň a odstavte – až se vzniklý sirup ochladí, osvěžující aroma citronové trávy ještě více vynikne.

  • KROK 2

    Přelijte liči sirupem a přidejte veškeré zbylé ovoce. Dejtr chladit a pak podávejte s makronkami nebo kokosovými sušenkami.

reklama
reklama
reklama
reklama