reklama

Suroviny

  • 100 g máslo, změklé
  • 100 g třtinový cukr (světlý muscovado)
  • 100 g mouka pšeničná hladká prosátá s kypřicím práškem do pečiva
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva prosátý s moukou
  • 2 ks vejce, velikosti L
  • 2 lžičky instantní káva, smíchaná s vroucí vodou, poté vychlazená
  • 100 ml voda, vroucí, smíchaná s instantní kávou (viz výše)
  • 25 g vlašské ořechy, nasekané + 12 celých půlek na ozdobu

Na kávový krém

  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce třtinový cukr (světlý muscovado)
  • Vybrat

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte troubu na 180°C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Máslo, cukr, mouku a vejce ušleháme se 4 lžičkami kávy a špetkou soli do krémova. Vmícháme nasekané vlašské ořechy.

  • KROK 2

    Těsto rovnoměrně rozdělte do košíčků, poté pečte 18–20 minut, dokud nebudou světle zlaté a pružné. Nechejte několik minut chladnout ve formě, poté cupcakes vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

  • KROK 3

    Do velké mísy dejte mascarpone, další 3 lžičky kávy a cukr a prošlehejte. Navrch každého dortíku rozetřete kopeček kávového krému a poté ozdobte půlkou vlašského ořechu. Cupcakes jsou nejlepší, když je krémem ozdobíte těsně před konzumací, takže pokud je připravujete dopředu, vyšlehejte krém, uložte do lednice a těsně před podáváním krém znovu prošlehejte a ozdobte jím dortíky. Cupcakes bez krému vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny, lze je i zamrazit.

reklama
reklama
reklama
reklama