reklama

Suroviny

  • 225 g máslo nakrájené na kostky
  • 350 g mouka pšeničná hladká
  • 100 g hnědý cukr
  • 280 g směs ovoce mincemeat
  • 1 malé vejce, rozšlehané
  • moučkový cukr, na posypání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Utřete máslo s moukou, poté vmíchejte hnědý cukr a špetku soli.

  • KROK 2

    Z těsta vytvořte kouli (nepřilévejte žádnou tekutinu) a prohněťte. Těsto má být poměrně tuhé. Těsto můžete použít ihned nebo dát odležet do chladu.

  • KROK 3

    Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. 18 malých forem na košíčky vyplňte těstem tak, že do každé formy vložíte kuličku těsta o velikosti vlašského ořechu a prsty ji vytlačíte do stran formy.

  • KROK 4

    Do jednotlivých košíčků přidejte směs ovoce mincemeat. Vezměte o něco menší kuličky těsta než předtím a rukami je rozplácněte tak, abyste vytvořili kulatá "víčka", dostatečně velká na zakrytí jednotlivých košíčků.

  • KROK 5

    Košíčky zakryjte těmito "víčky" a okraje jemně přitiskněte k sobě, aby se uzavřely – nemusíte je slepovat mlékem nebo vejcem, protože se samy přilepí. V tomto stavu lze košíčky zamrazit, vydrží zmrazené až jeden měsíc.

  • KROK 6

    Vršky koláčů potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20 minut dozlatova. Nechte 5 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte. Servírujte lehce poprášené moučkovým cukrem. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží košíčky tři až čtyři dny.

Dobře se kombinuje s

reklama
reklama
reklama
reklama