reklama

Suroviny

  • 3 ks limetka
  • 50 g cukr, krupice
  • 250 g borůvky

Na náplň

  • 3 ks bílek
  • 140 g moučkový cukr
  • 250 g mascarpone
  • ½ lžičky vanilkový extrakt
  • 300 ml smetana ke šlehání, s vysokým obsahem tuku

Na korpus

  • 250 g sušenky Amaretti
  • 50 g máslo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dno a stěny čtvercové dortové formy o průměru 20-22 cm vyložte potravinářskou fólií. Nastrouhejte kůru z limetek a dejte stranou. Z limetek vymačkejte šťávu a nalijte ji na pánev s cukrem a borůvkami. Mírně zahřejte, aby se cukr rozpustil, a poté vařte 1–2 minuty, dokud borůvky lehce nezměknou. Pomocí děrované lžíce borůvky přesuňte do misky. Zbylou šťávu povařte 1-2 minuty, dokud nebude mít sirupovou konzistenci, poté ji nalijte na borůvky a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně zašlehejte moučkový cukr, dokud nezískáte hmotu s texturou podobnou marshmallows. Mascarpone prošlehejte ve velké míse s limetkovou kůrou a vanilkovým extraktem. Smetanu ušlehejte do tuhé šlehačky a poté ji vmíchejte do mascarpone. Pomocí metličky do směsi mascarpone a šlehačky opatrně vmíchejte také sníh s cukrem.

  • KROK 3

    Sušenky pomocí prstů rozdrobte a dobře je promíchejte s rozpuštěným máslem.

  • KROK 4

    Borůvky se šťávou vložte na dno připravené formy. Směs mascarpone se smetanou a sněhem rovnoměrně naneste na vrstvu borůvek a povrch uhlaďte lžící. Nakonec rovnoměrně posypte rozdrobenými sušenkami a lehce je rukama přitlačte. Cheesecake dejte mrazit alespoň na 4 hodiny – lépe však přes noc.

  • KROK 5

    Před podáváním dejte cheesecake na 30 minut do chladničky. Pak ho vyklopte na plochý servírovací talíř, odlepte potravinářskou fólii a nakrájejte na jednotlivé porce.

reklama
reklama
reklama
reklama