Mučenkový krém
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- 15 minut + chlazení
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 200 g mučenka (maracuja), 6 – 8 plodů
- 3 ks vejce velká
- 140 g máslo, na kostky
- 250 g cukr krystal
- 2 lžičky kukuřičný škrob
Postup přípravy
- KROK 1
Dužinu mučenky vložte do kuchyňského robotu a prošlehejte. Seškrábněte hmotu a propasírujte ji skrze síto do kastůlku. 2 polévkové lžíce semínek si schovejte a zbytek vyhoďte.
- KROK 2
Přidejte zbývající suroviny do kastrůlku a zahřívejte na mírném ohni. Prošlehávejte směs metlou, dokud se všechno máslo nerozpustí. Poté metlu vyměňte za dřevěnou vařečku a míchejte do zhoustnutí. Buďte trpěliví a nezvyšujte teplotu, vaječná směs by se mohla srazit. Míchejte směs od okrajů, aby se na nich krém nepřichytil.
- KROK 3
Krém znovu přeceďte přes síto do čisté misky, abyste se zbavili případných sraženin z vajec. Vmíchejte do něj uschovaná semínka a než ho nalijte do sklenic, zchlaďte ho. Krém vydrží v lednici i týden. Podávejte namazaný na toastu s máslem, lívancích nebo palačinkách.