reklama

Suroviny

  • 1 bílek
  • 350g moučkový cukr
  • 1 mletý kardamom
  • rostlinný olej, na vymazání
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 1/2 citron, šťáva vymačkaná
  • 250 g čerstvé maliny

Postup přípravy

  • KROK 1

    Lehce ušlehejte bílek, poté vmíchejte moučkový cukr a kardamom, aby vznikla pevný fondán. Rozdělte ho na 8 kuliček o velikosti golfového míčku. Každou kuličku položte na pečicí papír potřený olejem a poté je vložte do mikrovlnné trouby. Zapněte ji na 30–40 sekund na vysoký výkon, dokud kuličky nezčtyřnásobí svou velikost. Nechte několik minut vychladnout, poté sundejte z papíru. Opakujte se všemi kuličkami.

  • KROK 2

    Smetanu vyšlehejte dotuha s polovinou citronové šťávy. Polovinu malin rozmačkejte a poté promíchejte se šlehačkou. Na talíř položte pusinku, na ni dejte trochu krému, na něj další pusinku a ještě trochu krému. Ozdobte několika celými malinami. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama