reklama

Suroviny

  • 500 g mražené drobné ovoce (ostružiny, borůvky, maliny, červený rybíz)

Na čokoládovou omáčku

  • 140 ml smetany ke šlehání
  • 140 g bílá čokoláda
  • 1 lžíce bílý rum (lze vynechat)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Udělejte omáčku. Smetanu nalijte do malého rendlíku a nalámejte do ní čokoládu. Mírně zahřívejte, míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Dávejte pozor, abyste omáčku nepřehřáli, jinak se čokoláda srazí. Sundejte z plotny a vmíchejte rum.

  • KROK 2

    Mražené ovoce rozdělte na 4 dezertní talířky nebo do mělkých misek. Ovoce přelijte horkou čokoládovou polevou a ihned podávejte, protože ovoce začne tát.

reklama
reklama
reklama
reklama