![240820231692887076.jpeg Mražené kokosové kostky](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692887076.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Kokosové kostky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Serves 30 kostek
Suroviny
- 250 g slazené kondenzované mléko
- 250 g moučkový cukr, prosetý přes síto + navíc na posypání
- 200 g strouhaný kokos
- růžové potravinářské barvivo, lze vynechat
Postup přípravy
- KROK 1
Pomocí vařečky smíchejte ve velké míse kondenzované mléko a moučkový cukr. Směs bude velmi tuhá. Poté do směsi zapracujte kokos, dokud se vše dobře nespojí – pokud chcete, použijte ruce.
- KROK 2
Směs rozdělte na dvě části a do jedné poloviny zapracujte velmi malé množství potravinářského barviva. Prkénko poprašte moučkovým cukrem, pak z každé poloviny vytvarujte hladký obdélník a položte jednu na druhou. Vyválejte válečkem a dotvarujte rukama tak, abyste získali obdélník z dvoubarevné kokosové hmoty o tloušťce asi 3 cm.
- KROK 3
Přeneste na talíř nebo jiné prkénko a nechte odkryté alespoň 3 hodiny nebo ideálně přes noc ztuhnout. Ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a balte do sáčků nebo krabic. Pokud jsou skladovány ve vzduchotěsné nádobě, vydrží minimálně měsíc.