reklama

Suroviny

  • 250 g slazené kondenzované mléko
  • 250 g moučkový cukr, prosetý přes síto + navíc na posypání
  • 200 g strouhaný kokos
  • růžové potravinářské barvivo, lze vynechat

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pomocí vařečky smíchejte ve velké míse kondenzované mléko a moučkový cukr. Směs bude velmi tuhá. Poté do směsi zapracujte kokos, dokud se vše dobře nespojí – pokud chcete, použijte ruce.

  • KROK 2

    Směs rozdělte na dvě části a do jedné poloviny zapracujte velmi malé množství potravinářského barviva. Prkénko poprašte moučkovým cukrem, pak z každé poloviny vytvarujte hladký obdélník a položte jednu na druhou. Vyválejte válečkem a dotvarujte rukama tak, abyste získali obdélník z dvoubarevné kokosové hmoty o tloušťce asi 3 cm.

  • KROK 3

    Přeneste na talíř nebo jiné prkénko a nechte odkryté alespoň 3 hodiny nebo ideálně přes noc ztuhnout. Ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a balte do sáčků nebo krabic. Pokud jsou skladovány ve vzduchotěsné nádobě, vydrží minimálně měsíc.

reklama
reklama
reklama
reklama