reklama

Suroviny

  • 550 g jahody, očištěné a zbavené stopek
  • 500 g řecký jogurt
  • 1 konzerva (397 g) slazené kondenzované mléko
  • 2 lžičky vanilková pasta nebo extrakt
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 8 ks máslové sušenky (nejlépe typu shortbread), rozdrcené
  • 2 lžíce lyofilizované jahody, nalámané nebo nadrcené na kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte 400 g jahod do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladké pyré. Zbylé jahody nakrájejte na malé kousky a dejte stranou. Přidejte jogurt, kondenzované mléko a vanilku do robotu znovu prošlehejte, aby se vše spojilo.

  • KROK 2

    Smetanu nalijte do misky a lehce šlehejte, dokud nebude tvořit měkké špičky. Přidejte zhruba jednu třetinu jahodové směsi, stěrkou smíchejte, přidejte zbylou jahodovou směs a nakrájené jahody a znovu promíchejte.

  • KROK 3

    Polovinu směsi nalijte do mrazuvzdorné nádoby, posypte polovinou sušenek a polovinou lyofilizovaných jahod, poté zakryjte zbývající jogurtovou směsí a posypte druhou polovinou sušenek a druhou polovinou lyofilizovaných jahod. Uložte alespoň na 4 hodiny do mrazáku, dokud jogurt neztuhne. Vyjměte z mrazáku 10-15 minut před nabíráním. V mrazáku vydrží až 2 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama