Hořké čokoládové lanýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus chlazení, bez vaření
- Snadné
- 24 kousků
Suroviny
- 200 g tmavá čokoláda 70%, nasekané
- 85 ml smetana ke šlehání
- 1 lžička vanilkový extrakt
- kakao a nastrouhaná bílá čokoláda, na obalení
Postup přípravy
- KROK 1
Čokoládu, smetanu a vanilku dejte do pánve a velmi opatrně zahřívejte, dokud se nerozpustí. Ochlaďte a poté dejte alespoň na 90 minut do ledničky ztuhnout.
- KROK 2
Pomocí mini naběračky nebo lžičky vytvořte 24 lanýžů. Obalte je v kakau nebo nastrouhané bílé čokoládě. Před servírováním je uchovávejte v chladu.
- KROK 3
Můžete si je připravit až 4 dny dopředu, nebo na 1 měsíc zamrazit. V takovém případě je po vyndání z mrazáku nechce na chladném místě rozmrazit a pokud bude třeba, opět obalte v kakau.