reklama

Suroviny

  • 200 g tmavá čokoláda 70%, nasekané
  • 85 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • kakao a nastrouhaná bílá čokoláda, na obalení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čokoládu, smetanu a vanilku dejte do pánve a velmi opatrně zahřívejte, dokud se nerozpustí. Ochlaďte a poté dejte alespoň na 90 minut do ledničky ztuhnout.

  • KROK 2

    Pomocí mini naběračky nebo lžičky vytvořte 24 lanýžů. Obalte je v kakau nebo nastrouhané bílé čokoládě. Před servírováním je uchovávejte v chladu.

  • KROK 3

    Můžete si je připravit až 4 dny dopředu, nebo na 1 měsíc zamrazit. V takovém případě je po vyndání z mrazáku nechce na chladném místě rozmrazit a pokud bude třeba, opět obalte v kakau.

reklama
reklama
reklama
reklama