
Hořké čokoládové lanýže
Z pouhé čokolády a smetany můžete rázem připravit dezert, rozplývající se na jazyku. Hořké čokoládové lanýže jsme obalili v hoblinkách bílé čokolády a kakau, ovšem pokud si chcete vyhrát s jejich barevným provedením, doporučujeme také prach z lyofilizovaných malin nebo matcha čaj.
- 200 g tmavá čokoláda70%, nasekané
 - 85 ml smetana ke šlehání
 - 1 lžička vanilkový extrakt
 - kakao a nastrouhaná bílá čokoládana obalení
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal62
 - tuky4g
 - nasycené3g
 - sacharidy5g
 - cukry5g
 - vláknina0g
 - proteín1g
 - sůl0g
 
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu, smetanu a vanilku dejte do pánve a velmi opatrně zahřívejte, dokud se nerozpustí. Ochlaďte a poté dejte alespoň na 90 minut do ledničky ztuhnout.
krok 2
Pomocí mini naběračky nebo lžičky vytvořte 24 lanýžů. Obalte je v kakau nebo nastrouhané bílé čokoládě. Před servírováním je uchovávejte v chladu.
krok 3
Můžete si je připravit až 4 dny dopředu, nebo na 1 měsíc zamrazit. V takovém případě je po vyndání z mrazáku nechce na chladném místě rozmrazit a pokud bude třeba, opět obalte v kakau.

