reklama

Suroviny

  • 200 g tmavá čokoláda, 50 % nebo méně
  • 100 g maliny čerstvé nebo mražené (povolené)
  • 500 g řecký jogurt
  • 3 lžíce med
  • čokoládové hobliny, na ozdobení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čokoládu nalámejte na malé kousky a vložte do žáruvzdorné misky. V malém hrnci přiveďte k varu trochu vody, poté na ni položte misku s čokoládou a ujistěte se, že se dno misky nedotýká vody. Čokoládu nechte na mírném ohni pomalu rozpustit.

  • KROK 2

    Misku s čokoládou sejměte z hrnce a nechte 10 minut zchladnout. Mezitím rozdělte maliny do 6 malých skleniček nebo misek.

  • KROK 3

    Když čokoláda mírně vychladne, rychle vmíchejte jogurt a med. Čokoládovou směs nalijte na maliny. Dejte do lednice vychladit a před podáváním ozdobte hoblinami čokolády.

reklama
reklama
reklama
reklama