reklama

Suroviny

  • 142 ml smetana ke šlehání
  • 150 g bílá čokoláda, rozlámaná na kostky
  • 150 g tmavá čokoláda, rozlámaná na kostky
  • 50 g máslo
  • 4 sušenky nahrubo rozdrcené
  • 85 g sušené ovoce, dobré jsou nasekané meruňky a brusinky
  • pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • moučkový cukr, na obalení
  • kakao, na obalení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smetanu dejte do malé pánve a přiveďte k varu. Do samostatných misek nasypte čokoládu a do každé rozdělte máslo.

  • KROK 2

    Horkou smetanu nalijte stejným dílem na tmavou a bílou čokoládu. Nechte asi 1 minutu a poté míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne lesklá a hladká hmota. Vzniklou ganache dejte vychladit.

  • KROK 3

    Sušenky, ovoce a pomerančovou kůru rozdělte stejnoměrně do misek, promíchejte a poté chlaďte alespoň 4 hodiny, dokud úplně neztuhne.

  • KROK 4

    Pomocí lžičky vydlabejte směsi a vytvarujte malé lanýže. Na talíř prosejeme moučkový cukr a obalíme v něm lanýže z bílé čokolády. Udělejte totéž s kakaem a lanýži z hořké čokolády a poté ochlaďte, dokud nebude potřeba. Lze vyrobit až den dopředu.

reklama
reklama
reklama
reklama