Čokoládové košíčky s ořechovým máslem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus 2 hodiny chlazení
- Snadné
- 24 kousků
- 300 g tmavé nebo mléčné čokoládynasekané
- 125 g máslazměklého a nakrájeného
- 250 g moučkového cukru
- 140 g ořechového másla(např. hladké arašídové máslo)
- 25 g směsi ořechů(arašídy, lískové ořechy a pistácie)
- mořská sůlpodle chuti
Budete také potřebovat
- zlatý lista štětec na dekoraci (volitelné)
- kcal399
- tuky27g
- nasycené13g
- sacharidy31g
- cukry27g
- vláknina4g
- proteín5g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Polovinu čokolády rozpusťte v míse ve vodní lázni, odstavte z tepla a vmíchejte zbytek čokolády. Formičky na čokoládové košíčky (24 ks) vložte do otvorů mini forem na muffiny. Do každé formičky dejte 1 lžičku rozpuštěné čokolády, poté vezměte formičku do ruky a jemně ji natáčejte, aby se čokoláda rozprostřela po stranách. Opakujte se všemi formičkami, přičemž asi třetina čokolády zůstane v misce. Formy vložte do lednice, aby ztuhly, zatímco připravíte náplně.
krok 2
Máslo s moučkovým cukrem vyšlehejte do světlé krémové pěny. Směs rozdělte do tří misek, poté do jedné vmíchejte arašídové máslo, do druhé máslo z lískových ořechů a do třetí pistáciové máslo (pokud ho používáte). Náplně přendejte do tří zdobicích sáčků.
krok 3
Čokoládové košíčky vyjměte z lednice a naplňte je ořechovými krémy. Pokud vaše odložená čokoláda ztuhla, znovu ji rozpusťte jako předtím. Jakmile se rozpustí, opatrně ji lžičkou nalijte na vrch každého košíčku.
krok 4
Každý košíček ozdobte celým ořechem (nebo ořechem potaženým zlatým listem, špetkou hrubé mořské soli – nebo jakoukoliv kombinací). Chlaďte alespoň 2 hodiny. V lednici vydrží 1 týden.