reklama

  • 300 g tmavé nebo mléčné čokolády
    nasekané
  • 125 g másla
    změklého a nakrájeného
  • 250 g moučkového cukru
  • 140 g ořechového másla
    (např. hladké arašídové máslo)
  • 25 g směsi ořechů
    (arašídy, lískové ořechy a pistácie)
  • mořská sůl
    podle chuti

Budete také potřebovat

  • zlatý list
    a štětec na dekoraci (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal399
  • tuky27g
  • nasycené13g
  • sacharidy31g
  • cukry27g
  • vláknina4g
  • proteín5g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Polovinu čokolády rozpusťte v míse ve vodní lázni, odstavte z tepla a vmíchejte zbytek čokolády. Formičky na čokoládové košíčky (24 ks) vložte do otvorů mini forem na muffiny. Do každé formičky dejte 1 lžičku rozpuštěné čokolády, poté vezměte formičku do ruky a jemně ji natáčejte, aby se čokoláda rozprostřela po stranách. Opakujte se všemi formičkami, přičemž asi třetina čokolády zůstane v misce. Formy vložte do lednice, aby ztuhly, zatímco připravíte náplně.

  • krok 2

    Máslo s moučkovým cukrem vyšlehejte do světlé krémové pěny. Směs rozdělte do tří misek, poté do jedné vmíchejte arašídové máslo, do druhé máslo z lískových ořechů a do třetí pistáciové máslo (pokud ho používáte). Náplně přendejte do tří zdobicích sáčků.

  • krok 3

    Čokoládové košíčky vyjměte z lednice a naplňte je ořechovými krémy. Pokud vaše odložená čokoláda ztuhla, znovu ji rozpusťte jako předtím. Jakmile se rozpustí, opatrně ji lžičkou nalijte na vrch každého košíčku.

  • krok 4

    Každý košíček ozdobte celým ořechem (nebo ořechem potaženým zlatým listem, špetkou hrubé mořské soli – nebo jakoukoliv kombinací). Chlaďte alespoň 2 hodiny. V lednici vydrží 1 týden.

reklama
reklama
reklama
reklama