reklama

Suroviny

  • 200g krupicový cukr
  • 200g změklé máslo
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 200g samokypřící mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce mléko
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 banán, zralé, rozmačkané

Na krémovou náplň

  • 284ml plnotučná smetana
  • 4 lžíce karamel Banoffee toffee ideálně Merchant Gourmet Banoffee Toffee
  • 1 banán, nakrájený na kolečka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dvě 20cm sendvičové formy vymažte máslem a vyložte je nepřilnavým pečicím papírem. Ve velké míse prošlehejte všechny ingredience na dort včetně vanilkového extraktu a 2 rozmačkaných zralých banánů, dokud nevznikne hladké, měkké těsto.

  • KROK 2

    Směs rozdělte do formiček, povrch uhlaďte stěrkou nebo zadní stranou lžíce a pečte asi 20 minut dozlatova. Dort by měl správně upečený držet tvar i po zmáčknutí, jako měkký piškot. Vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

  • KROK 3

    Na náplň vyšlehejte smetanu a promíchejte s Banoffee toffee. Chcete-li rovnou podávat, potřete jeden z dortů polovinou krému a navrch dejte nakrájený banán.

  • KROK 4

    Spojte s dalším dortem, pokryjte další vrstvou náplně a poté dort elegantně pokapejte karamelem Banoffee. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 2 dnů.

reklama
reklama
reklama
reklama