
Ananasový sorbet
Připravte si tento svěží ananasový sorbet, který je od klasických zmrzlin bez laktózy. Jeho tropický nádech dodá létu tu pravou atomosféru dálek. Pro usnadnění přípravy je dobré vlastnit výrobník zmrzliny, ale v návodu uvádíme i alternativu bez zmrzlinovače.
- 1 ananasoloupaný, zbavený jádřince a nakrájený na kousky
- 100 ml šťáva z limetky(asi 3 limetky)
- 1 mangozralé, oloupané a nakrájené na tenké plátky, na ozdobu
Na sirup
- 500 g krupicový cukr
- 1,5 lžíce citronová šťáva
- 1 vanilkový luskpodélně rozpůlený
- 1 svitek skořice
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal290
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy76g
- cukry76g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Vložte ananas do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte na kaši.
krok 2
Na přípravu sirupu dejte všechny ingredience do velkého hrnce s 500 ml vody, pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté stáhněte z plotny.
krok 3
Ananasové pyré a limetkovou šťávu vlijte do sirupu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout, poté přeceďte a ušlehejte ve výrobníku zmrzliny podle pokynů výrobce. Vložte do nádoby a zmrazte.
krok 4
Pokud nemáte zmrzlinovač, sirup nalijte do širší nádoby a zmrazte, dokud nezačne tuhnout. Potom každou hodinu rozdrťte led a promíchejte vidličkou. Sorbet podávejte v dezertních skleničkách s několika plátky manga.