Dokonalá anglická snídaně
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 4 plátky slanina čerstvá, neuzená
- 4 ks žampiony hnědé
- 12 – 16 ks třešňová rajčátka
- 6 lžičky olivový olej
- 2 plátky celozrnný chléb
- 2 ks vepřové klobásy čerstvé
- 2 ks vejce
- jablečný ocet
- 2 x 100 ml pomerančová šťáva čerstvá
- 1 ks pomeranč pokrájený na klínky
- hrst borůvky (asi 50g/2oz)
Postup přípravy
- KROK 1
Slaninu, žampiony a rajčata položte do pekáčku vyložený pečicím papířem. Kloubouky hub potřete 3 lžičkami oleje, zbylým olejem potřete obě strany chleba. Dejte stranou. Rozpalte v troubě gril na velmi vysokou teplotu. Párky dejte do malé zapékací misky a vložte pod gril. Grilujte asi 10 minut, dokud nebudou upečené, občas otočte.
- KROK 2
Mezitím naplňte kastrůlek ze tří čtvrtin vodou. Hlubší pánev také naplňte vodou a obojí přiveďte k varu. Do malého kastrůlku vložte vejce o pokojové teplotě na 30 sekund a pak vyjměte. Rozklepněte ho do hrnku. Do pánve s vodou přidejte ocet a metlou rozvířte vodu, abyste vytvořili vír. Do středu víru po malu vyklopte rozklepnuté vajíčko. Když se voda vrátí k varu, sundejte pánev z plotny, přikryjte a nechte stát. Po 3 minutách vejce vyjměte a přendejte ho do misky s teplou vodou, zatímco vaříte druhé vejce.
- KROK 3
Rozpalte grilovací pánev a položte na ni chléb. Opečte ho asi 1 minutu z každé strany dokřupava. Rajčata, slaninu a žampiony dejte na 3 – 4 minuty pod gril. Neotáčejte.
- KROK 4
Vejce vyjměte děrovanou lžící z vody a nechte krátce okapat. Vše naaranžujte na talíř a podávejte se s pomerančovou šťávou a kousky pomeranče.