
Citronové těstoviny s krevetami a brokolicí
Jednoduché těstoviny s krevetami a brokolicí doplňuje svěží citronová omáčka, na kterou můžete použít crème fraîche nebo smetanu s vysokým obsahem tuku. Co se týče těstovin, my jsme zvolili farfalle (motýlky), ale na tenhle rychlý pokrm k obědu či k večeři se hodí prakticky jakýkoliv druh krátké pasty.
- 300 g těstovinykrátkého tvaru (např. farfalle)
- 1 ks brokolicerozdělená na malé růžičky
- 200 g velké krevetyvařené, přepůlené
- 3 lžíce crème fraîchenebo vysokoprocentní smetana
- ½ citronušťáva
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal382
- tuky7g
- nasycené3g
- sacharidy59g
- cukry3g
- vláknina5g
- proteín24g
- sůl0.93g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a během vaření si odeberte trochu vroucí vody. Tři minuty předtím, než jsou těstoviny hotové, k nim přidejte brokolici a vařte další tři minuty. Pak vše sceďte a vraťte zpátky do hrnce.
krok 2
Snižte teplotu na velmi nízký stupeň a opatrně přimíchejte krevety, crème fraîche, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Pokud se vám konzistence pokrmu zdá příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte ve chvíli, kdy je směs dostatečně teplá.