Chřest v listovém těstě se šunkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- hladká mouka, na poprášení
- 375g listové těsto, vcelku
- 150 g krémový smetanový sýr
- 4 plátky šunky
- 400 g chřest, zkrácený a bez dřevnatých konců
- 1 střední vejce, rozšlehané
- křupavý listový salát, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 200°C a vyložte nízký plech pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše těsto rozválejte na velký čtverec o rozměrech asi 30 x 30 cm, poté nakrájejte na 4 čtverce, každý o rozměrech 15 x 15 cm.
- KROK 2
Na každý čtverec rozetřete čtvrtinu smetanového sýra, po okrajích nechte asi 1 cm volného místa. Plátek šunky omotejte kolem 4-5 konců chřestu. Vzniklý svazek položte na sýr, lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a okraje těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce.
- KROK 3
Dva okraje čtverce přehněte k sobě do středu, aby spoj vyšel na střed balíčku a horní a spodní část chřestu z těsta vykukovala. Balíčky položte na plech a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20–25 minut, dokud těsto není upečené, zlaté a nafouknuté a chřest měkký. Ihned podávejte s křupavým sezónním salátem.