reklama

Suroviny

  • hladká mouka, na poprášení
  • 375g listové těsto, vcelku
  • 150 g krémový smetanový sýr
  • 4 plátky šunky
  • 400 g chřest, zkrácený a bez dřevnatých konců
  • 1 střední vejce, rozšlehané
  • křupavý listový salát, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200°C a vyložte nízký plech pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše těsto rozválejte na velký čtverec o rozměrech asi 30 x 30 cm, poté nakrájejte na 4 čtverce, každý o rozměrech 15 x 15 cm.

  • KROK 2

    Na každý čtverec rozetřete čtvrtinu smetanového sýra, po okrajích nechte asi 1 cm volného místa. Plátek šunky omotejte kolem 4-5 konců chřestu. Vzniklý svazek položte na sýr, lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a okraje těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce.

  • KROK 3

    Dva okraje čtverce přehněte k sobě do středu, aby spoj vyšel na střed balíčku a horní a spodní část chřestu z těsta vykukovala. Balíčky položte na plech a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20–25 minut, dokud těsto není upečené, zlaté a nafouknuté a chřest měkký. Ihned podávejte s křupavým sezónním salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama